Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !

Doğum Çantası Hazırlığı: Bebek İçin Gerekli Malzemeler Neler?

2024-04-24

Anne ve baba tarafından heyecanla, hevesle beklenen doğum süresine kadar yapılması gereken pek çok işlem vardır. Bunlardan birisi de doğum çantası hazırlığıdır. Anneler, sürekli olarak da doğum çantasında neler olmalı şeklinde araştırmalar yapmaktadır. Gebelik sürecinde başlanan doğum çantası hazırlığının ne zaman yapılması gerektiği de önemlidir. Doğum çantanızı hazırlama işlemlerine kendinizi en rahat hissettiğiniz zamanda başlamanız ise önerilenler arasındadır.

Ancak bu süreç üçüncü trimester içerisinde başlamalıdır. Bu zamandan sonrasında doğum çantası hazırlığına başlayabilirsiniz. Elbette hamileliğinizin son dönemlerinde kilo almanıza bağlı olarak doğru beden ölçülerinde kıyafetler seçmelisiniz. Hareketlerinizi zorlaştırmayacak seçimler yapmalısınız. Aynı zamanda erken doğum riskini de dikkate alarak gebeliğin otuz ikinci haftasından sonra çantanızı hazırlamalısınız. Elbette riskli gebeliklerde bu sürenin daha geriye alınması da mümkündür. 
Doğum için hastane çantası hazırlayacağınız zaman anneye, bebeğe ve refakatçiye göre ihtiyaçlar belirlenmelidir. Doğum yöntemi de çanta seçiminizde önem arz eden noktalardandır. Çünkü normal doğum yapan bir anne, herhangi bir sorun olmadığı sürece bir iki gecede taburcu edilir. Ancak risksiz yapılan bir sezaryen ameliyatında taburculuk süresi üç dört güne kadar uzayabilmektedir. Bu durumu düşünerek çanta hazırlamanız daha doğru olacaktır. 

Doğum Çantasında Olması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Pek çok hastane, doğum sonrasında bebeğe yenidoğan kıyafetleri vermektedir. Bu kıyafetler zıbın ve benzeri parçalardan oluşmaktadır. Ancak yine de bebeğiniz için yenidoğan kıyafeti hazırlamalısınız. Çantanızda zıbın, eldiven, şapka, çorap gibi bebek kıyafetleri bulunmalıdır. Bebeğinizin mevsime uygun olan battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulumu, önlüğü, emziği, pişik kremi, çarşafı da çantada olmalıdır. 
Doğum sonrasında hastanelerde bebek için yenidoğan seti verilmektedir. Bu set içerisinde bebek bezi de bulunmaktadır. Ancak doğum çantası içerisinde yer alması gereken temel malzemelerden bir diğeri bebeğin temizliği ve hijyeni için gerekli olan malzemelerdir. Bebeğiniz için muhakkak hazırlamanız gerekenler ise hastane çıkışına uygun kıyafet, battaniye, şapka, mendil, çorap ve pişik kremidir. Tüm bu malzemeleri hazırlarken yeni doğan bir bebeğe uygun olacak şekilde temizlendiklerinden de emin olmalısınız. Belirli bir planla doğum çantasına yerleştirmeniz de gerekli oldukları anda kolayca ulaşabilmenizi kolaylaştıracaktır. Böylece doğum sonrasında, yapmanız gerekenleri zorlanmadan yapabilmenizi sağlayacaktır. 
Doğum çantasında bulunması gereken malzemelere özen göstermeniz önemlidir.

Ayrıca bebeğiniz için alacağınız kıyafetlerin yüzde yüz pamuk olması, mevsimine uyumlu olması gibi noktalara da dikkat etmelisiniz. Kıyafetlerin yanı sıra bebeğinizin beslenmesi için de gerekli olan malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Anne sütünün yeterli olmadığı yardımcı malzemelerden destek almanız gerekebilir. Bu konuda doktorunuzdan bilgi almanızsa sizin için en doğru olandır. Uzmanlardan bilgi alarak doğum çantanızı daha işlevsel hale getirebilirsiniz.  

Doğum Çantası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bebeğinizin dünyaya gelmesi için yaşadığınız heyecan, bazı konularda aşırıya kaçmanıza neden olabilir. Aynı zamanda bilinçsizce hazırlık yapmak, doğum sonrasında zorlamanızın nedenlerinden birisidir. Bu yüzden bazı noktalarda çok daha dikkatli olmanızda fayda vardır. Bebeğiniz için doğum çantası hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri belirlemeniz önemlidir. Bu aşamada ilk olarak bebeğiniz için aşırı kıyafet almaktan kaçınmalısınız. Fazla eşya almak yerine, gerekli olan şeyleri aldığınızdan emin olmalısınız. 

Doğum çantası hazırlarken çok kıymetli eşyaları yanınıza almamanız da önerilenler içerisindedir. Bu süreçte eşyalarınızın kaybolması, zarar görmesi gibi durumlardan etkilenmemiş olursunuz. Aynı zamanda çok fazla nakit para almak, fazladan bebek bezi almak gibi durumlardan da uzak durmalısınız. Doğum çantanızı daha pratik bir şekilde kullanılmak üzere hazırlamalısınız. Bebeğiniz için ayrı bir doğum çantası hazırlamalı ve organizer kullanımından da destek almalısınız. Böylece hazırladığınız eşyalar çok daha düzenli ve kolayca ulaşılabilir olacaktır. 

 

Kategoriler