Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !

Ateşli Bebek Uyuyorsa Ne Yapmalı?

2024-06-07

Yeni ebeveynler ateşli bebek uyuyorsa ne yapmalı? Sorusuna net cevap veremeyebilirler. Bebekler henüz büyüme ve gelişme sürecinin başında oldukları için çeşitli rahatsızlıklar yaşamaları olası bir durumdur. Bebeklerin çeşitli nedenlerden dolayı sürekli ateşlerinin çıkması söz konusu olabilir. Bu durum karşısında bebekleri rahat ettirecek ipuçlarını izlemek gerekir. Böylelikle bebek için huzurlu bir ortam sağlanabilir.

Bebek Ateşliyken Neler Yapılmalı?

Bebeğiniz ateşli iken tedirgin olmak en doğal hakkınızdır. Bu noktada sakin kalmak önemlidir. Bebeğiniz ateşli iken aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsiniz;

  • Bebeğinizin ateşini nasıl ve ne sıklıkla ölçeceğinizi bilmeniz gerekir.
  • İyi ateş ölçer kullanmalısınız.
  • Bebeğinizi hafif giydirmeli ve kalın battaniye kullanmamalısınız.
  • Bebeğinizin uyuması için oda sıcaklığı çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır.
  • Doktorunuza danışmadan herhangi bir ateş düşürücü kullanmamalısınız.
  • Odanın nem seviyesi korunmalıdır.

Bebeğinizin ateşini düşünmek için tavsiyeler alabilirsiniz. Bu noktada doktorunuzla iletişime geçebilirsiniz. Ateş yükselmesi pek çok nedenden dolayı olabilir. Bu sebeple bebeğinizin ateşlendiğini bilmek ve buna göre tedavi planını takip etmek gerekir.

Bebeklerin Ateşi Nasıl Ölçülür?

Ateşi doğru ölçmek için dijital ateş ölçerler ya da kulak termometreleri gibi cihazlar kullanılabilir. Bebekler için üretilen bazı termometreler ise makattan ölçüm yapabilir. Ateş ölçme yöntemini belirlemek için bebeğinizin kaç aylık olduğuna göre doktorunuzla görüşerek yapabilirsiniz. Ateş ölçümü 4-6 saatte bir yapılabilir. Fakat bebeğiniz rahatsız görünüyorsa daha sık ateş ölçümü yapabilirsiniz. Ateşini izleyebilir, yükseliş ve düşüşlerine takip edebilirsiniz.

Bebeğinizin Ateşini Düşürmek İçin İpuçları

Bebeğinizin ateşini düşürmek ve rahatlatmak için doğal yöntemleri izleyebilirsiniz. Bebeğinizin alnına ya da bileklerine soğuk kompres uygulayabilir böylelikle ateşini hafifletebilirsiniz. Bebeğinizi ılık suyla yıkamak ateşini düşürmede önemli olabilir. Giyim konusunda hafif giysiler giydirmelisiniz. Aşırı giydirirseniz ateşlenmeyi arttırabilirsiniz. Nane ve papatya çayları bebeğinizi rahatlatabilir. Fakat bitki çaylarını verirken doktorunuza danışmanız gerekir. Bebeğinize rahatlatıcı masaj yaparak ateşini hafifletebilirsiniz.

Ateşli Bebek Uyuyorsa Ne Yapılmalı?

Ateşli bebek uyuyorsa uyandırmak önerilmez. Bunun yerine huzurlu uyku sağlamaya devam edilmelidir. Bu esnada bebeğin ateşi düzenli olarak kontrol edilmeli ve ateşin yükselmesi durumunda bir doktora başvurulmalıdır. Aynı zamanda bebeği rahat ettirecek bir ortam sağlamak, odanın havalandırılmış ve serin olması da önemlidir. Bebeğin rahat bir uyku çekmesi için hafif ve içinde rahat edecekleri pijamalar giydirilmelidir. Üzerine kalın battaniyeler örtülmemelidir.

Kategoriler