Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !

Bebek Yağı Ne İşe Yarar?

2024-06-07

İçeriğinde zeytinyağı, lavanta, buğday tohumu ve E vitamini bulunduran bebek yağı insanlar tarafından kullanılan yağlar arasında bulunuyor. İsmini bebeklerde kullanılması sebebiyle alan bu yağın ne işe yaradığı ise daha önce kullanmaya kişiler tarafından sorgulanıyor. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hazırladığımız içerik bebek yağının ne işe yaradığının anlaşılmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

 

Bebek Yağının Faydaları Nelerdir?

Doğal içeriğe sahip olan bebek yağları yaygın olarak bebeklerde kullanılıyor. Bu yağın bebeklerde kullanılmasıyla birlikte bebeğin cildinin nemlenmesi sağlanıyor. Ayrıca bebeklerin pişik oldukları dönemlerde ciltlerinde beliren kızarıklıkların giderilmesini sağlıyor. Bunun dışında bebeklerin yağ kullanılarak rahatlatıcı masajı almalarına yardımcı oluyor.
Bebekler için bebek yağının kullanılması istenildiği zaman ürün içeriğine dikkat etmek gerekiyor. Alkol veya kimyasal içermeyen yağların kullanılması bebeklerin cildinin sağlıklı şekilde kalmasına yardımcı oluyor. Bebek yağının yetişkinler tarafından kullanılması da mümkün oluyor. Yetişkinlerde kullanım alanlarını ise saç, cilt ve yüz gibi bölümler oluşturuyor.

 

Bebek Yağının Saça Faydaları

Lavanta, papatya, buğday tohumu ve E vitamini içeriklerine sahip olan bebek yağının saçta kullanılması mümkün oluyor. 
Bu yağın saçta kullanımda sağladığı faydaları ise şunlar oluşturuyor;

  • Saçların taze görünüm kazanmasına yardımcı olur.
  • Saç derilerinin beslenmesini sağlar.
  • Mat saçlara parlak görünüm verir.
  • Saçın nem ihtiyacını karşılamasını sağlar.
  • Karışık görünümdeki saçların pürüzsüzleşmesine yardımcı olur.

Bebek yağının yalnızca yetişkinler tarafından saçlarda kullanılması önerilir. Bebeklerin saç derileri ve yapıları hassas olduğu için önerilmez. Yetişkinlerde kullanımın ise aşırı miktarda olmamasına özen gösterilmesi gerekir.

 

Bebek Yağının Yüze Faydaları

Bebek yağları saç dışında yüz içinde kullanılabilen bakım ürünlerinden birini oluşturur. Bu yağ yüz için kullanıldığında dudak çatlaklarından kurtulmayı kolaylaştırır. Bunun dışında yüzün nemli görünüm kazanmasını sağlar. Yüzün temizlenmesine yardımcı olduğu için arındırıcı özelliğe sahiptir.
İçeriğinde E vitaminin bulunması sayesinde yüze taze görünüm kazandırır. Bunun dışında yüzde doğal makyaj temizleyici olarak kullanılabilir. Ayrıca göz çevresinde ortaya çıkan morlukların giderilmesini kolaylaştırır.

 

Bebek Yağının Cilde Faydaları

Bebeklerin ciltlerine masaj yapmak amacıyla bebek yağının kullanılması mümkündür. Yağla yapılan masaj sayesinde bebeklerin nemli cilde sahip olması sağlanır. Ayrıca karna uygulandığında gaz sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
Yetişkinlerin yumuşak ve taze cilde sahip olması için kullanılabilir. Bunun için banyo suyuna katılması önerilir. Topuklara masaj yapılarak uygulandığında çatlakların giderilmesine yardımcı olur. Soğuk nedeniyle çatlayan veya kuruyan cildin tazelenmesine yardımcı olur. Epilasyon öncesinde cilde sürüldüğünde cildin epilasyon nedeniyle tahriş olmasını engeller.

 

Kategoriler