Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !
Bebekler dünyaya geldikten sonraki süreçte, ilk üç ay fiziksel ve duygusal olarak dış dünyaya uyum sağlamaya çalışmaktadır. Yalnızca anne sütüyle beslenmelerine karşın sindirimle ilgili bazı sorunlar yaşamaları da muhtemeldir. Aynı zamanda bebeklerde ilk aylarda uyku düzensizlikleri gibi sorunların açığa çıkması da mümkündür. Bebeklerin bu dönemde yaşadıkları en temel sorunlardan birisi ise dış dünyaya alışma sürecinin bir parçası olan gaz sorunu olarak bilinmektedir.
Bebeklerin gazının olması, sürekli ağlaması, uykusundan uyanması, huzursuzluk hissetmesi gibi durumlara yol açmaktadır. Bu tarz sorunların azalması ve ortadan kalkması için bazı yöntemleri kullanmak da mümkündür. Ancak öncelik, gaz sorunun neden ortaya çıktığını bilmektir. Bebekler beslenme sırasında hava yuttuğu zaman gaz problemleri oluşabilmektedir. Üşütme de olası sorunlardan birisidir. Yenidoğan bir bebeğin beslenmesinin ardından gazını çıkarmak, rahatlaması sağlamak bebek bakım rutinleri arasındadır. Bu yüzden de pek çok kişi bebeklerde gaz nasıl çıkarılır, bebeğin gazı nasıl çıkar şeklinde sorular sormaktadır. Bu tarz sorulara en doğru cevabı yazımızı okumaya devam ederek bulabilirsiniz.
Bebeklerin dünyaya uyum sağlama süreçlerinde gazını çıkarmak, konforunu sağlamak açısından oldukça önemlidir. İlk günlerde ebeveynler için oldukça zor olan bu işlem, aslında normal bir durumdur. Bebeğin gelişen sindirim sisteminin, kolay sindirim için hazırlanma sürecini kapsamaktadır. Bebeklerin ilk aylarda gaz sancısı çekmesi de dünyaya uyum aşaması olarak nitelendirilmektedir. Yenidoğan bebeğin gazını çıkarmak için ise bebeğin çenesinin sizin omuzunuza değecek şekilde kucağa alınması gerekmektedir. Bu pozisyonda bebeğinizin sırtına masaj yapabilirsiniz. Çoğunlukla kullanılan bu yöntem, bebeğin bir iki dakika içinde gazını çıkarmasını sağlamaktadır.
Ayrıca bkz: puset örtüsü
Yirmi günlük bebeğin gazını çıkarmak için de yeni doğan bebeğin gazını çıkarmakla aynı işlemleri yapabilirsiniz. Yenidoğan bir bebek ile yirmi günlük bir bebeğin sindirim gelişimi aynı evreye sahiptir. Diğer yandan bebeğinizin bacaklarını hafif olacak şekilde karnına doğru kırarak çekebilirsiniz. Bu işlem gaz çıkarmada etkili olan yöntemlerden bir diğeridir.
Bebeğiniz altı aylık olduğu zaman artık katı gıdaya geçiş sağlamış olursunuz. Bebek için yeni bir beslenme süreci başladığından gaz problemleri yaşanabilmektedir. Sindirim sistemi geliştiği gibi bebeğinizin beslenme şekli, davranışları da değiştiğinden gaz sancı problemleri artış göstermektedir. Bundan ötürü bebeğinize bu dönemde beslenme sonrasında masaj yapabilirsiniz. Uyumadan önce ılık bir duş yaptırmak rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Banyo sonrasında ise hafif şekilde masaj yapabilir, gaz sancısı problemleri olmadan rahat bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz.
Memede uyuyan bebeğin gazını çıkarmak için birden fazla yöntemi kullanabilirsiniz. Bu noktada öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken bazı detaylar olduğunu ise unutmamalısınız. Doğumdan sonraki süreçte ilk üç ay boyunca bebeğinizle ilgili yapılan bilgilendirmeleri dikkate almalısınız. Uzmanların görüşlerine uygun olacak şekilde hareket etmelisiniz. Diğer yandan annenin üşümemesi, gaz yapacak besinlerden uzak durması ve ayaklarını sıcak tutması gerekmektedir. Tüm aldığınız önlemlere karşın bebeğinizin gaz problemi devam ediyorsa bebek gaz çıkarmasına yardım etmek amacıyla onu rahatlatabilirsiniz. Memede uyuyan bebeğinize hafif olacak şekilde masaj yapabilirsiniz. Aynı zamanda bebeğinizin ağzını memeden uzaklaştırarak gazını çıkarabilirsiniz.
Ayrıca müslin bebek örtüsü kategorimize de göz atmayı unutmayın!
İlginizi Çekebilir: Bebek Nasıl Kırklanır?