Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !

Bebek Pişiğine Ne İyi Gelir?

2024-09-06

Pişiğe Ne İyi Gelir?

Pişik bebeklerin sıklıkla popo bölgesinde oluşan döküntü şeklinde tanımlanmaktadır. Bebeklerde oluşan pişiğin durumuna göre evde ya da doktordan destek alarak tedavi uygulanmalıdır. Ancak pişiğin ortadan kaldırılması için neden ortaya çıktığını anlamak, nedene göre tedavi uygulamak daha doğru olacaktır. Pişik nedenleri içerisinde ise kirli bezlerin uzun süre kullanımı önceliklidir. Bebeğin cildine uzun süre temas eden kirli bez, tahrişi de beraberinde getirmektedir. Bebek bezlerinin dar olmasından kaynaklı sürtünme, ilk kez kullanılan deterjanlı ürünler, enfeksiyonlar gibi pek çok seçenek pişiğin nedenleri içindedir. Ayrıca bebeğinizin hassas bir cilde sahip olması, cilt rahatsızlıkları yaşamasına neden olabilmektedir. 

Pişiğin iyileşmesi için kullanılabilecek yöntemler ise birden fazladır. Örnek vermek gerekirse bebekte oluşan pişik için Hindistan cevizi yağı kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı Candida mantarının yok olmasına yardımcı olmaktadır. Ek olarak iltihabın azalması, sürülen bölgede koruma görevi görmesi gibi katkıları bulunmaktadır. Pişik için elma sirkesi, zeytinyağı, ana sütü gibi seçenekler de kullanılmaktadır. Özellikle anne sütü iyileştirici özelliklerinden ötürü pişikte önemli bir tedavi yöntemi olarak değerlendirilmektedir. Nemlendirici özelliğinin bulunması da pişiğe karşı etkili olmasının nedenleri arasındadır.

 

Pişik Nasıl Tedavi Edilir? 

Pişiğin tedavisi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak öncelikli olarak pişik gözlemlenen bölgenin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Kızarıklığın azalması için bezinin kuru, temiz olması önemlidir. Bezi değiştirirken de temizlik sırasında nazik hareketler konfor açısından önem arz etmektedir. Bebeğinize yıkanabilir bezler kullanıyorsanız, tedavi süresince tek kullanımlık bezlere geçmelisiniz. Emici bezler, pişiğin giderilmesine yardımcı olmaktadır. 

Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebekler için kullanılan bezlerin yanlış boyutta olması, pişik olasılığının artmasının nedenleri arasındadır. Bundan ötürü bez seçimlerini yaparken ideal boyutlarda bir bez aldığınızdan emin olmalısınız. Kullanmakta olduğunuz bezin markası de bebeğinizin pişik olmasına yol açabilir. Sık sık pişik problemiyle karşılaşıyorsanız bebek bezi markanızı değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda bebek sabun ve deterjanlarını da alerji karşıtı ürünler arasından seçebilirsiniz. Bebeğin pişik olduğu bölgenin hava almasını da unutmamalısınız. Gün içinde belirli aralıklarla bebeğinizin pişik olan bölgesini havalandırabilirsiniz.

 

Pişik Nasıl Önlenir?

Bebeklerde pişik önlenmesi için bazı önlemler alabilirsiniz. Bu noktada öncelikli olarak bebeğinizin bezini ıslak bırakmamaya, hemen değiştirmeye özen göstermelisiniz. Bez değişimi sırasında ılık suyla durulama yapmalısınız. Bebeğinizin bezinin boyutunun doğru olduğundan emin olmalı, poposunu aralıklarla havalandırmalısınız. Bebek kıyafetlerinin, nevresimlerinin yıkanması amacıyla kullandığınız deterjanların alerji karşıtı olmasına dikkat etmelisiniz. Yeni gıdalara geçiş sırasında bebeğinizi gözlemlemeyi, az miktarda vermeyi de unutmamalısınız. Diğer yandan sıkı kıyafetler giydirmek yerine bebeğinizin rahatına odaklı, bedenine uygun kıyafetler giydirmelisiniz. Bez değiştirmeden önce ise muhakkak ellerinizi yıkamalısınız. Tüm bunlara rağmen bebeğinizde pişik olduğunu gözlemlediğiniz zaman ise doktorunuzdan destek alabilir, pişik için tedavi yöntemlerini kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Kategoriler