Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !

Bebek Kıyafetleri Temizliği: Kaç Derecede Yıkanmalı?

2024-04-24

Bebek kıyafetleri kaç derece yıkanmalı sorusu ebeveynlerin en çok sorduğu sorulardan birisidir. Buna ek olarak bebek kıyafetlerinin hangi programda yıkanacağına da dikkat etmekte fayda vardır. Çamaşırların istenen şekilde yıkanması içinse buna önem vermek gerekmektedir. Bebek kıyafetlerinin zarar görmemesi için bebek deterjanı kullanmak, doğru yıkama programlarını tercih etmek gibi detaylar bulunmaktadır. 
Bebek kıyafetleri yıkamak isteyen ebeveynlerin tercih etmesi gereken yıkama derecesi 30 derece olmalıdır. Çamaşır makinesinde 30 derecede yıkanan, sıcak yıkama yapılan bebek kıyafetleri zarar görmeden temizlenebilmektedir. Böylece kıyafetlerin renginin solmaması adına yüksek sıcaklıklardan kaçınmak mümkün olmaktadır.

Bebeğinizin beyaz, bej gibi renklere sahip olan kıyafetlerini ise 40 derece çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Böylece çok daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Beyazlar için önerilmekte olan 40 derecelik yıkama ayarında yüksek derecede yıkama seçtiğinizde, kıyafetler çekilebilir. Bu risk çok daha yüksek olur. Özellikle muslin kumaşlı olan kıyafetleri düşük derecelerde yıkadığınızdan emin olmanız gerekmektedir. 

Bebek Kıyafetlerin Yıkama Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin cildi oldukça hassastır. Bu yüzden bakım ve kıyafet temizliği sırasında hassasiyet göstermek gerekir. Bebeklerin kıyafetlerinin gün içerisinde yıkanması da önerilenler arasındadır. Çünkü leke, kir ve buna benzer etkenleri bekletmek, bebek kıyafetlerinden arındırmayı zorlaştırır. 
Bebek kıyafetlerin ne sıklıkla yıkamak gerekir diye düşünüyorsanız her gün yıkayabilirsiniz. Çünkü bebekler mide ve sindirim sistemi düzene girene dek kusma eğilimi gösterirler. Bebeklerin sık sık kusmalarının asıl nedeni budur. Aynı zamanda bezin taşması, kıyafetlerin kirlenmesine yol açmaktadır. Bu tarz durumlardan kaynaklı olarak da kıyafet ihtiyacı artmaktadır. Kirlenen kıyafetleri aynı gün içerisinde yıkadığınız zaman da bu sorunu ortadan kaldırmanız mümkün olmaktadır.

Bebeklerin atlet, çorap, pijama gibi birden fazla sayıda kıyafeti vardır. Bu süreçte kolay çıkmayan lekelerin hızlı bir şekilde kıyafetten arındırılmasına da dikkat etmelisiniz. Böylece kıyafetlerin kullanılabilirliğini devam ettirmiş olursunuz. 

 

Bebek Kıyafetlerinin Yıkama Teknikleri Nelerdir?

Ebeveynler, bebek kıyafetlerini yıkarken bazı aksiliklerle karşı karşıya kalabiliyor. Bu aksilikler arasında çorapların kaybolması öne çıkıyor. Çünkü bebek çoraplarının kaybı, sürekli olarak yaşanan durumlardan birisi. Bebek çoraplarının kaybolmasını engellemek için yapılması gereken ise aslında oldukça basit. Bebeğiniz için file kullanabilirsiniz. Böylece çorapları, fileyle yıkayabilirsiniz. 
Bebeğinizin kıyafetlerinde aksesuar varsa o zaman ters çevirerek makineye atmalısınız. Kemeri, oyuncağı, ipleri olan bebek kıyafetlerini tersten yıkadığınız zaman zarar görmesini önleyebilirsiniz. Çamaşır makinesinde bebek kıyafeti yıkayacağınız zaman ön yıkama da yapabilirsiniz. Ön yıkama yapıp uygun programda yıkamayı gerçekleştirebilirsiniz. Böylece kıyafetlerinizi üzerinde bulunan tozlardan da arındırabilirsiniz. 
Bebek kıyafetleri çoğunlukla narin ve hassas olurlar. Bunun için pek çok kişi elde yıkama tekniğini kullanır. Sizler de dikkatli bir biçimde bebek kıyafetlerini temizleyebilirsiniz. Bebek kıyafetlerinin yıkanması sırasında bebeğinize özel bir kirli sepeti temin etmeniz de faydalı olacaktır. Böylece bebek kıyafetlerini, yetişkin kıyafetlerinden ayrıştırmış olursunuz. Bebeğiniz bir buçuk yaşına geldiği zamansa kıyafetleri karma olarak yıkamaya başlayabilirsiniz. 

 

Yenidoğan Bebek Kıyafeti Nasıl Yıkanmalıdır?

Doğumu bekleyen ebeveynlerin son haftalardaki uğraşlarından birisi yenidoğan kıyafetlerini hazırlamaktır. Bu süreçte kıyafetleri yıkarken bazı önerileri dikkate almanızda fayda vardır. Bunlardan bahsetmek gerekirse de öncelikli olarak kıyafetlerin üzerindeki etiketleri kesmelisiniz. Sonrasında kıyafetlere uygun olan yenidoğan deterjanını kullanmalısınız. Dilerseniz kıyafetleri ilk yıkayışınızda sıcak yalnızca sıcak su da kullanabilirsiniz. Beyaz kıyafetlerde 40 derecede yıkama yaparken renkli yenidoğan kıyafetlerinde 30 dereceyi kullanabilirsiniz. Yıkama sonrasında katlamadan önce de ütüleyebilirsiniz. Böylece bebeğiniz doğduğu zaman kıyafetlerini yumuşacık olacak şekilde kullanabilirsiniz.

Kategoriler