Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !

Yenidoğan Bebek Bakım Ürünleri Nelerdir?

2024-05-23

Yenidoğan bebeklerin cildi yetişkinlerin olduğu gibi üç ve üzeri aylarda olan bebeklere kıyasla çok daha hassastır. Bu yüzden de yeni doğmuş olan bebeklerin cildinin özenli bir bakıma ihtiyacı olmaktadır. Yeni doğan bebeklerinin cildinin kimyasallara, bakterilere karşı hassas olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Özellikle doktorların önerileri dikkate alınmalıdır. Çünkü uzman doktorlar, yeni doğan bebeklerin cildinin hassas olmasından ötürü ilk birkaç hafta sadece su kullanılarak banyo yapmasını önermektedir. Bu zaman zarfının ardından ise bebeğin cildinde herhangi bir komplikasyon oluşmaması açısından yumuşak ürünlerin kullanılması önerilmektedir.

Bu açıdan bakıldığında yenidoğan bebek bakım ürünleri listesi hazırlamanız sizin ve bebeğinizin faydasına olacaktır. 
Bebek bakım ürünlerini seçerken içeriğindeki bileşenlere dikkat etmelisiniz.

Çünkü bebek bakım ürünlerinin içeriğinin doğal olması, cildi için daha yararlı olduğunu göstermektedir. Bebek cildi tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi kurumaya meyilli bir cilttir. Anne sütünün bebeğe geçen bir nemlendirme durumu da söz konusudur. Bunun yanı sıra besleyici özellikleri olan cilt bakım ürünleri bebeğinizin cildinin dış etkenlere karşı koruma altına olmasını sağlamaktadır. 

Yenidoğan Bebek Bakım Ürünleri Neden Önemlidir?

Bebek bakımda bilinmesi gereken en önemli nokta, bebeklerin ciltlerinin oldukça hassas olduğudur. İnce bir cilt tabakasına sahiptirler. Aynı zamanda bu ince cilt tabakası üzerinde bulunan yağ molekülleri de az düzeydedir. Cildi koruyan moleküllerin az olması da cilt sağlığının koruma altına alınmasının önemini göstermektedir. Sizler kullanmış olduğunuz ürünleri seçerken de bebeğinizin cilt sağlığına dikkat ettiğinizden emin olmalısınız.

Bebekler, cilt tabakasının incelediğinden kaynaklı olarak kullanmış olduğunuz her cilt bakım ürününü kolayca emmektedir. Bu da ürünlerden normal bireylere göre daha hızlı etkilendikleri anlamına gelmektedir. Sizler bebek bakımında tercih etmiş olduğunuz ürünlerin içeriklerinin organik olduğundan, kimyasal barındırmadığından emin olmasınız. Diğer türlü bebeğinizin cildinin tahriş olmasına, alerjik reaksiyonlarla karşılaşmanıza neden olacak ürünler kullanmış olursunuz. 

Bebeklerin cildinin dış etkenlerden korunmasında doğru ürünleri tercih ediyorsanız, en önemli adımları atmış sayılırsınız. Bebeğinizin zararlı etkilerden korunması için ise nemlendirici kullanabilirsiniz. Nemlendiriciler bebek cildinin kuruması ve akabinde tahriş olması gibi risklerin önüne geçmektedir. Masaj yaparak uygulanan kremler, bebeğin cildinin yumuşacık olmasını sağlamaktadır. 

Yenidoğan Bebek Bakım Ürünü Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yenidoğan bebek bakım ürünleri saç ve vücut şampuanı, nemlendirici, temizleyici, yüz kremi, pişik kremi gibi birçok örnekle sıralanabilmektedir. Tüm bu ürünlerin seçimini yaparken bebeğiniz için en sağlıklısını, en iyisini seçtiğinizden emin olmalısınız. Bundan ötürü bebek bakım ürünü seçimi yaparken ürünlerin içeriğini gözden geçirmelisiniz. Özellikle ürünlerin ambalajına bakarak geçmemelisiniz. Seçmiş olduğunuz ürünlerin sertifika etiketlerini de incelemelisiniz.

Çünkü söz konusu etiketler sizin için birer rehber olacaktır. Bebek bakım ürünlerini alırken, ürünleri satın alacağınız markanın da incelenmesi gerekmektedir. İnternet sitesi, sosyal medya hesapları ve çok daha fazlası üzerinden marka bilinirliği, imajı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bebeğinizin cilt sağlığına karşı bu sayede çok daha hassas bir şekilde yaklaşmış olabilirsiniz. 

Bebeğinizin bakımı için kullanmış olduğunuz cilt bakım ürünlerini alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi, ürün içeriğidir. Bebeğin cildinin ve sağlığının korunmasında atlanmaması gereken adımlardan biri olarak değerlendirilmektedir.

Öncelikli olarak söz konusu ürünlerin içeriğinin saf olduğundan emin olmalısınız. Paraben, alkol gibi istenmeyen kimyasalların bulunmaması gerekmektedir. Bebek cildiyle uyum olan bakım ürünleri seçmelisiniz. Özellikle ürünlerin gerekli kontrollerden geçtiğine, antialerjik bir yapısının olduğuna dikkat etmelisiniz. Tüm bu noktalar sayesinde bebeğinizin narin cildini koruyabilirsiniz. 

Kategoriler