Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !

Yaz Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilmelidir?

2024-05-23

Yeni doğan bir bebek, doğumun üzerinden geçen bir ay süre içerisinde dış dünyaya adapte olmaya çalışmaktadır. Bu süre içerisinde bebeğin sıcaklığını koruma altına almak, dengede tutmak için bilinçli davranmak şarttır. Bebeklerin ekstra giysi giymesi, üzerine örtü örtülmesi gibi durumlar önemlidir.

Ancak bebeğin dünyaya gelmesinin ardından ilk haftalar kıyafetleri kalın gelmeye başlayabilir. Bu yüzden bebeğinizde terleme de gözlemleyebilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde terleme ve benzeri olumsuzlukların yaşanmaması için en uygun giysileri seçtiğinizden emin olmalısınız. 
Yaz aylarında bebek giyimde kullanılması gereken kıyafetlerin pamuk ve ince olması tavsiye edilmektedir.

Çünkü pamuklu kumaşlardan elde edilen, hava alan, teri emen kıyafetler bebeklerin gün boyunca daha rahat etmesini sağlayacaktır. Bebeklerin kıyafetlerinin açık renkli olması da önem arz eden konular içerisindedir. Açık renkli kıyafetler giydirdiğiniz zaman, güneşin bebeğinizin cildi üzerindeki etkisini azaltmış olursunuz. Bu da bebeklerin yaz sıcaklarına karşı serin kalmasını sağlamaktadır. 
Bilindiği üzere bebeklerin ciltleri oldukça hassastır. Bundan ötürü seçimlerinizi yaparken nefes alan ve doğal olan kumaşları seçmelisiniz. Bunlara örnek olarak pamuğun yanı sıra keten ve bambu gibi seçenekler de gösterilmektedir. Bu tarz kumaşlar bebeğin cildinde yumuşaklık hissi bıraktığı gibi terleme gibi olumsuzlukları da engellemektedir. 

Bebekler Yaz Aylarında Gündüz Nasıl Giydirilmelidir?

Yaz aylarında sıcak havalardan etkilenmesini istemediğiniz bebeğiniz için almanız gereken bazı önlemler vardır. Ancak bu aşamada dikkat etmeniz gereken ilk nokta bebeğinizin kaç aylık olduğu olarak bilinmektedir. Dünyaya gelmiş bir bebek, ilk üç aylık sürecinde yenidoğan olarak geçmektedir. Yenidoğan döneminde bebeklerin vücut sıcaklıklarını korumakta zorlandığı artık herkes tarafından bilinmektedir. Ancak ebeveynlerin, bebeğin üşüyeceği düşüncesine kapılarak kat kat giydirmeleri doğru değildir. Bebeğin yaz aylarında tek kat olan, ince, pamuklu tulumlar giymesi daha uygun olacaktır. 

Üç ay ve üzerinde olan bebeklerin sıcak havalara olan tepkilerini gözlemleyebilirsiniz. Bebeğinizin vermiş olduğu tepkilere göre kısa kollu zıbın giydirebilirsiniz. Aynı zamanda uzun paçalı alt giyim kıyafetlerini de giydirebilirsiniz. Bebeğiniz bir yaşını geçtiyse o zaman kıyafet seçimlerini yetişkinlerde olduğu gibi yapabilirsiniz. Bebeğinize kısa kollu bir tişört ve kısa bir şort giydirebilirsiniz. 

Bebekler Yaz Aylarında Gece Nasıl Giydirilmelidir?

Bebeklerin sıcak havalarda gündüz nasıl giyineceği kadar geceleri de nasıl giyineceğine dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle geceleri terleyen bebeklerin kıyafet seçimlerinin daha dikkatli yapılması gerektiği bilinmektedir. Hece boyu terli kıyafetlerle kalmaması, uyku kalitesinin düşmemesi gibi nedenlerden ötürü yaz aylarında bebekler ince giydirilmelidir.  

Yeni doğan bir bebek için uzun paçaları olan, kolları sıkmayan, rahat bir uyku tulumu giydirebilirsiniz. Ancak uyku tulumunun nefes alan, rahat bir kumaştan elde edildiğine dikkat edilmelidir. Tüm bunların yanında bebeklerin yaz aylarında gece uyurken kollarını, bacaklarını örten kıyafetler giymesi gerekir.

Bebek yenidoğan değilse, üç aylık ya da üzerindeyse o zaman kısa kollu bir zıbın üzerine ince pijama giydirilmesi uygundur. Bir yaşını dolduran bebeklerde ise kısa kollu, uzun şortlu pijama takımlarını tercih edebilirsiniz. Bulunduğunu bölge nemli bir yer ise bebeğinizin sıcak havadan ve nemden etkilenmemesi için yalnızca bir zıbınla da yatırabilirsiniz. Ancak tüm bu şartlar dikkate alarak ince bir örtüyle de üzerini örtebilirsiniz. 
Genel olarak dikkat edilmesi gerekenler ise bebeğin kat kat giydirilmemesidir. Bebek ince ve bir kat olacak şekilde giydirilmelidir. Seçmiş olduğunuz kıyafetin dar olmaması, yakasının sıkı şekilde kapalı olmaması da önemli bir noktadır. Seçimlerinizi yaparken bebeğinizin gün içerisinde veyahut uykusunda rahat ettiğinden emin olmalısınız.

Kategoriler