Free International Shipping Over $200 Buy 3, Get 2 Free on Mouth Cloth ! Buy 3, Get 2 Free on Muslin Bibs !
Bebek kıyafetleri tıpkı bebeğiniz gibi hassastır. Bundan ötürü bebek kıyafetlerini kullanmaya başlamadan önce kumaş seçimini doğru şekilde yaptığınızdan emin olmalısınız. Kıyafetlerin uzun ömürlü olması, ilk günkü kalitesini kaybetmemesi için de doğru bir yöntem kullanılmalıdır. Bu yüzden de pek çok kişi bebek kıyafetleri nasıl yıkanır, bebek kıyafetleri kurutma makinesine atılır mı şeklinde sorular sormaktadır. Bu soruya cevap verecek olursak da bebek kıyafetlerinin kurutma makinesine atılıp atılmaması kumaşın türüne göre değişiklik göstermektedir. Kıyafetleri yıkamadan önce etiketi üzerinde yer alan talimatları dikkate almalısınız. Çünkü hassas kumaşlar kullanılarak üretilmiş olan çamaşırları kurutma makinesine atmanız önerilmemektedir. Yüksek ısının varlığı ve makinenin tambur hareketi yapması kıyafetlerin zarar görmesine yol açabilmektedir. Kıyafetlerinizin renginin solması, küçülmesi ve dokusunun zarar görmesi gibi durumlar oluşabilmektedir. Bu yüzden de bebek çamaşırlarını kuruturken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Örneklendirmek gerekirse; Bebek kıyafetleri kurutma makinesi içinde kurumadan önce etiketinden kurutma talimatlarını incelemelisiniz. Bebek çamaşırlarını genel olarak açık havada kurutmayı seçmelisiniz. Çünkü güneş ışığı kıyafetlerin daha hızlı kurumasını sağlarken bakterilerin ortadan kalkmasına yardım etmektedir. Bebek kıyafetlerinin hassas kumaşlardan üretilmesi halinde kurutma makinesinden uzak tutmanız gerekmektedir. Kurutma makinesi kullanmayı düşünüyorsanız hassas programda ve düşük ısıda kurutma işlemini gerçekleştirdiğinizden emin olmalısınız. Kurutma işlemi sonrasında kıyafetleri iyice havalandırmalısınız. Makine içerisinde çamaşırların tamamen kurumamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca kurutma işlemi öncesinde, nemli bir şekilde ütüleme yapmamalısınız. Özellikle hassas kumaşlar için doğal kurutma yöntemlerini kullandığınızdan emin olmalısınız.
Bebek kıyafetlerini yıkamak istiyorsanız çamaşır makinesinde yıkama işlemini tercih edebilirsiniz. Bu sayede çok kısa süre içerisinde yüksek hijyen sonucunu alabilirsiniz. Bebek kıyafetlerinin yıkanması sırasında yıkama derecesini doğru seçmek de önemlidir. Bu aşamada pek çok kişi bebek çamaşırları nasıl yıkanır şeklinde sorular sormaktadır. Detay verecek olursak bebeğinizin desenli ve renkli kıyafetlerini yıkayacaksanız çamaşır makinesinde otuz derecede yıkama yapabilirsiniz. Otuz derece yapacağınız yıkama ile bebek kıyafetlerinin zarar görmesini engelleyip ideal bir temizlik elde edebilirsiniz. Kıyafetlerin renginin solmaması, ilk günkü görünümünü koruması için de yüksek sıcaklıklardan kaçınmalısınız. Bebeğinizin kıyafetlerinin bej, beyaz veyahut ekru olması halinde kırk derecede yıkama yapabilirsiniz. Beyazlar için kırk derecede yıkama önerilmektedir. Aynı zamanda açık renkli ve desensiz olan bebek kıyafetlerini de bu ayarda yıkayabilirsiniz. Ancak beyazlar için daha yüksek bir derece seçimi kıyafetlerin çekmesine neden olabilmektedir. Özellikle son dönemlerde ebeveynler tarafından sıklıkla kullanılan müslin kumaşların düşük derece yıkanması önerilmektedir. Bebeğinizin hassas cildinin korunması için kıyafetlerin temiz olması da önemlidir. Bebek kıyafetlerinin gün içerisinde yıkanması önemlidir. Çünkü bebeğinizin kıyafetlerinde kalan lekelerin beklemesi, temizlenmesinin zorlaşmasına yol açmaktadır. Bebek kıyafetleri leke çıkarıcı işlemleri için her gün yıkama yapmalısınız. Bebekler ilk dönemlerde sindirim sistemi düzene girene kadar kusma eylemi göstermektedir. Aynı zaman bebeğinizin altının taşması gibi durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Bundan ötürü kıyafetlerin temizlenmesi amacıyla günlük yıkanması önerilmektedir. Bebeğinizin pijama, çorap, atlet gibi kıyafetleri fazlaysa iki günde bir olacak şekilde de yıkama yapabilirsiniz.
Ebeveynlerin bebek kıyafetlerini yıkarken bazı sorunlarla karşı karşıya kalması söz konusudur. Bu aksilikler arasında kıyafetlerin kaybolması yer almaktadır. Oldukça küçük parçalardan oluşan çorap, eldiven gibi kıyafetler bulunduğundan yıkama esnasında file kullanabilirsiniz. File kullanmanız kıyafetlerin kaybolmasını engellediği gibi alabileceği hasarı da en aza indirmektedir. Aynı zamanda bebek kıyafetlerini tersten olacak şekilde yıkamaya özen göstermelisiniz. Böylece kemerli, fiyonklu, ip detaylı kıyafetleri yıkarken detaylarının zarar görmesini önlemiş olabilirsiniz. Çamaşır makinesinde bebek kıyafetleri yıkarken ön yıkama da yapabilirsiniz. Ön yıkama sonrasında da uygun programı seçebilirsiniz. Böylece üzerindeki tozdan arınan kıyafetlerin derinlemesine temizlenmesini sağlamış olabilirsiniz. Bebeğinizin kıyafetleri hassas ise elde yıkama yapabilirsiniz. Kıyafetleri kolaylıkla ayırt etmek için ise bebeğinize özel bir kirli sepeti kullanabilirsiniz. Böylece bebeğinizin kıyafetlerini yetişkinlerden ayrı olacak şekilde yıkamış olabilirsiniz. Merak edilen konulardan birisi de yeni doğan kıyafetlerinin nasıl yıkandığıdır. Yenidoğan kıyafetlerini yıkamak, temizlemek için bazı adımları takip etmeniz gerekmektedir. Öncelikli olarak bebeğiniz için seçtiğiniz kıyafetlerin etiket kısımlarını kesmelisiniz. Etiketini kestiğiniz kıyafetleri yenidoğan deterjanı kullanarak yıkamalısınız. Dilerseniz ilk seferde kıyafetleri yalnızca sıcak suyla yıkayabilmektedir. Beyaz atlet ve takım gibi kıyafetleri ise kırk derecede yıkamalısınız. Renkli kıyafetleri de otuz derecede yıkamalısınız Yıkama işlemini tamamladığınız kıyafetleri katlamadan önce ütüleyebilirsiniz.
Bebeklerin cildi hassas olduğundan kıyafetlerinin yıkanması ve bakımı sırasında da hassas davranmak gerekmektedir. Anne ve babaların bebek kıyafetleri için sıradan bir deterjan yerine bebek çamaşır deterjanı kullanması gerekmektedir. Çünkü yetişkinlerle bebekler için üretilen deterjanlar farklılık göstermektedir. İçerisinde bitkisel içeriklerin bulunduğu, kimyasal içeriklerden uzak olan deterjanlar seçmelisiniz. Böylece tamamen bebeğiniz için uygun olacak şekilde üretilen çamaşır deterjanlarını seçmiş olursunuz. Günümüzde pek çok kişinin tercihi ise sabun tozu olarak bilinmektedir. Sabun tozu kullanarak bebek kıyafetleri leke çıkarıcı olarak kullanabilirsiniz. Doğal bir yıkama işlemi ile bebeğinizi kimyasallardan koruyabilirsiniz. Ancak seçmiş olduğunuz sabunun doğal olduğundan emin olmalısınız. Deterjan seçimi yapacağınız sırada ise kokusuz, klor içermeyen, fosfat bulunmayan deterjanları tercih etmelisiniz. Bebek cildine uyumlu bir ürün ile var olan endişelerinizden de korunmuş olabilirsiniz.
Ebeveynler bebek kıyafetlerinin elde yıkanıp yıkanmayacağını merak etmektedir. Küçük, zorlamayan lekeleri çıkarmak için elde yıkama yapabilirsiniz. Bu aşamada ise öncelikli olarak sıcak suda bekletme yapmalısınız. Sıcak suda bekleyen bebek kıyafetlerindeki lekeler normalden çok daha kolay bir şekilde çıkmaktadır. Yaklaşık yarım saat kadar sıcak suda bekleyen kıyafetleri sabunla yıkayabilirsiniz. Sabunun kıyafetten arınması için ise bol su kullanarak durulama yapabilirsiniz. Sonrasında kıyafetlerin sıkılması amacıyla suyu süzebilirsiniz. Suyundan arınan bebek kıyafetlerini asabilir ve böylece kurumasını bekleyebilirsiniz. Elde bebek kıyafetleri yıkamak istediğiniz zaman deterjan, sabun ve fırça kullanabilirsiniz. Böylece temizlik işlemini sandığınızdan çok daha kolay, hızlı şekilde tamamlayabilirsiniz. Bebek kıyafetlerinin lekelenmesi halinde ise doğru derecede yıkamaya özen göstermelisiniz. Öncelikli olarak kıyafetin lekeli bölümüne deterjan dökebilirsiniz. Sonrasında ise makineye atabilirsiniz. Lekesi olan bebek kıyafetlerini kırk derecede yıkayabilirsiniz. Sıcak yıkama yapmak, lekeli kıyafetlerin çok daha kolay bir şekilde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Bebeğinizin büyümesiyle beraber yıkama derecesinde değişikliğe gidebilirsiniz.
Bebek kıyafetlerini yıkamak istiyorsanız yıkama derecesi kadar yıkama programına da dikkat etmelisiniz. Çamaşırlarınızın istediğiniz şekilde yıkayabilmeniz için bu aşamaya özen göstermelisiniz. Kıyafetlerin hasar almaması için bebek kıyafetleri için hazırlanan Programları kullanmalısınız. Çamaşır makinenizde bebek kıyafetleri yıkama programı yoksa hassas kıyafetler için kullanılan programı tercih edebilirsiniz. Ek olarak farklı programlar kullanmanız halinde ek durulama işlemi yapabilirsiniz. Ek durulama işlemini yapmanız kıyafetlerin yeterince temiz olmasını sağlamaktadır. Çamaşır makinesi sıkma ayarı aşamasında ise yıkayacağınız kıyafete göre ayarlamalısınız. Bebek programını kullanıyorsanız otomatik olarak ayarlanan sıkma ayarlarını kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bebek kıyafetlerin bakımı içerisinde dikkat edilmesi gereken kısımlardan birisi de ütüdür. Ütü işlemi sırasında öncelikli olarak ütünün gereğinden fazla ısısının olmaması gerekmektedir. Buharlı ütüleme yapıyorsanız ütüleme sırasında kıyafetler nemlenecektir. Bu yüzden katlama aşamasına geçmeden önce kıyafetlerin ıslak olmadığından emin olmalısınız. Aksi takdirde bebeğinizin kıyafetlerinde mikropların oluşmasına neden olabilirsiniz. Bebek kıyafetlerini ütülerken sertleşmenin yaşanmamasına da özen göstermelisiniz. Ütü derecesi seçerken yüksek ısıdan kaçınmalı, yanma riskini ortadan kaldırmalısınız. Kıyafetlerin nemli olmadığından eminseniz pamuklu programı kullanarak da ütüleme yapabilirsiniz. Nemli kıyafetleri ütülemeyi düşünüyorsanız da iki yüz dereceye kadar ütüleme yapabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde yapacağınız ütüleme işlemi sayesinde bebeğinizin kıyafetlerin daha konforlu bir hale gelmesini sağlamış olabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Bebek Kıyafetleri Kaç Derecede Yıkanmalı?